Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tongschar Newburg

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 tongscharfilets (of meer naar gelang hun grootte)
1 eiwit
1 dl room
2 eetlepels gehakte peterselie
3 druppels tabasco

Bereiden

Voor de saus:
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 dl room
1 eidooier
2 eetlepels droge sherry
paprikapoeder
de ingekookte bouillon

Voor de bouillon:
voldoende water om vis onder te dompelen
1 glas droge witte wijn
3 schijven citroen
1 sjalot
1 laurierblad
3 zwarte peperkorrels
1 koffielepel dragon
1 koffielepel zout

Spoel de vis onder stromend water, dep hem met keukenpapier
goed droog en leg de 6 mooiste filets opzij.
Snijd de 2 overblijvende filets in stukjes en meng die samen
met het eiwit, de room, de peterselie, de tabasco en zout in
de blender op hoge snelheid tot een homogene lichtgroene
massa.
Strijk de vulling gelijkmatig over de filets uit (laat de rand
vrij) en rol ze op, beginnend vanaf de kop.
Beboter een schaal en zet de rolletjes daar rechtop in.
Overgiet ze met de bouillon en pocheer 5 minuten tot ze in het
midden gaar zijn.
Laat ze uitlekken en houd ze warm.
Maak een roux, voeg er de ingekookte bouillon en de room bij
en laat even doorkoken.
Voeg er, van het vuur af, de eidooier, de sherry en wat
paprikapoeder bij en kruid zo nodig bij.
Schep wat saus op de borden, schik de vis erop en schep er
groenten en aardappelen naast.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Botervis met prei-pestosaus
Kabeljauwschotel met tomaten-yoghurtsaus
Geroosterde tomaten met tonijn
Zalm in een potje
Vis met rijst

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes